Zelenina základ, od českých farem nechte se zlákat.


Archiv článků

05.11.2011 14:55

Možnost výběru

Pokud Vám něco nechutná a nebo naopak máte rádi určitý druh ovoce či zeleniny dejte nám to vědět. !!! A my Vám rádi výjdeme vstříct :-) !!! A nebo se nechte překvapit rozmanitým složením bedýnky od nás.

—————

01.11.2011 22:32

Objednávky: Rozvoz zdarma

  !!! ROZVOZ ZDARMA Pardubice a okolí (Slatiňany, Přelouč ....atd.)!!! - emailem, přes eshop a telefonem - objednávky přijímáme každý den až do sobotní půlnoci - rozvážíme jednou týdně a to každé úterý po 15:00 hod., čas je orientační !   !!! ZÁLOHA...

—————

14.10.2011 12:15

ZELÍ

- 10 kg zelí - 200 g soli - 1 sáček kmínu - 2 kg cibule       Zelí je potřeba hodně udusat aby se nekazilo.

—————

14.10.2011 12:09

Mrkvovo-pomerančový džus

- 1 pomeranč - 250g mrkve - 20g kyseliny citronové - 500g cukru - 4,5l vody      Vodu si svaříme spolu s cukrem a kyselinou citronovou. Do druhého hrce si dáme rozvařit nahrubo nastrouhanou mrkev a menší kousky pomeranče i s kůrou. Rozmixujeme a nalejeme k připravené...

—————

14.10.2011 12:08

Patizon s vejci

- 1 cibule - 3 str. česnek - pepř (dle chuti) - sůl (dle chuti) - 6 vajejc - 4 lžíce naastouhané nivy - 1 patizon    V hluboké pánvi zpěníme na oleji pokrájenou cibuli a česnek, přidáme nahrubo nastrouhaný patizon a dusíme deset minut. Pak přidáme rozmíchaná vejce a uděláme...

—————

14.10.2011 12:07

Džus z dýně

- 3 kg dýně - 2,5 l vody - 1,5 kg cukru - 1 lžíce kys. citronové    Dýni oloupeme, vydlabeme dužninu a bez jader ji pokrájíme na kostičky. Pak je ve vodě, cukru a kyselině citronové necháme máčet asi 24 hodin. Druhý den přidáme 2 citrony i s kůrou.

—————

14.10.2011 12:06

Kompotová dýně

- 5 kg dýně - 2 l vody - 1/2 l octa na 24 hodin necháme smáčet   Nálev: - 3/4 l vody - 1 litr bílého vína - 2 kg cukru - 5 ks hřebíčků - kousek celé skořice - 10 zrn nového koření    Nálev uvaříme, přecedíme a odkapaváme. Dýni v nálevu vaříme až zesklovatí. Po...

—————

14.09.2011 19:08

Pečená dýně

Dýně Hokaido na plátky i se slupkou se dá péct na plech. Péct dýni můžeme na másle nebo oleji (popřípadě stačí pečící papír). Plátky dýně se osolí a posypou kmínem (můžeme pokapat sojovou omáčkou). Zkusila jsem i variantu bez kmínu. Brzy hotové, jednoduché a výborné. Doporučujeme

—————

14.09.2011 17:04

Dýňová polévka - velmi jednoduchá

- cibule - dýně - olej - provamel nebo smetana - sůl, petrželka       V hrnci s vyšším dnem osmahneme cibulku, kterou předtím nakrájíme na půlměsíčky. Přidáme nakrájenou dýni (dužinu i pevnou část). Potom zalijeme horkou vodou a necháme asi 20 minut vařit....

—————

24.08.2011 16:35

Objev nového jídla znamená pro štěstí člověka víc než objev hvězdy. A Brillat

—————