Archiv článků
05.11.2011 14:55
Pokud Vám něco nechutná a nebo naopak máte rádi určitý druh ovoce či zeleniny dejte nám to vědět.
!!! A my Vám rádi výjdeme vstříct :-) !!!
A nebo se nechte překvapit rozmanitým složením bedýnky od nás.
—————
01.11.2011 22:32
!!! ROZVOZ ZDARMA Pardubice a okolí (Slatiňany, Přelouč ....atd.)!!!
- emailem, přes eshop a telefonem
- objednávky přijímáme každý den až do sobotní půlnoci
- rozvážíme jednou týdně a to každé úterý po 15:00 hod., čas je orientační !
!!! ZÁLOHA...
—————
14.10.2011 12:15
- 10 kg zelí
- 200 g soli
- 1 sáček kmínu
- 2 kg cibule
Zelí je potřeba hodně udusat aby se nekazilo.
—————
14.10.2011 12:09
- 1 pomeranč
- 250g mrkve
- 20g kyseliny citronové
- 500g cukru
- 4,5l vody
Vodu si svaříme spolu s cukrem a kyselinou citronovou. Do druhého hrce si dáme rozvařit nahrubo nastrouhanou mrkev a menší kousky pomeranče i s kůrou. Rozmixujeme a nalejeme k připravené...
—————
14.10.2011 12:08
- 1 cibule
- 3 str. česnek
- pepř (dle chuti)
- sůl (dle chuti)
- 6 vajejc
- 4 lžíce naastouhané nivy
- 1 patizon
V hluboké pánvi zpěníme na oleji pokrájenou cibuli a česnek, přidáme nahrubo nastrouhaný patizon a dusíme deset minut. Pak přidáme rozmíchaná vejce a uděláme...
—————
14.10.2011 12:07
- 3 kg dýně
- 2,5 l vody
- 1,5 kg cukru
- 1 lžíce kys. citronové
Dýni oloupeme, vydlabeme dužninu a bez jader ji pokrájíme na kostičky. Pak je ve vodě, cukru a kyselině citronové necháme máčet asi 24 hodin. Druhý den přidáme 2 citrony i s kůrou.
—————
14.10.2011 12:06
- 5 kg dýně
- 2 l vody
- 1/2 l octa
na 24 hodin necháme smáčet
Nálev:
- 3/4 l vody
- 1 litr bílého vína
- 2 kg cukru
- 5 ks hřebíčků
- kousek celé skořice
- 10 zrn nového koření
Nálev uvaříme, přecedíme a odkapaváme. Dýni v nálevu vaříme až zesklovatí. Po...
—————
14.09.2011 19:08
Dýně Hokaido na plátky i se slupkou se dá péct na plech. Péct dýni můžeme na másle nebo oleji (popřípadě stačí pečící papír). Plátky dýně se osolí a posypou kmínem (můžeme pokapat sojovou omáčkou). Zkusila jsem i variantu bez kmínu. Brzy hotové, jednoduché a výborné. Doporučujeme
—————
14.09.2011 17:04
- cibule
- dýně
- olej
- provamel nebo smetana
- sůl, petrželka
V hrnci s vyšším dnem osmahneme cibulku, kterou předtím nakrájíme na půlměsíčky. Přidáme nakrájenou dýni (dužinu i pevnou část). Potom zalijeme horkou vodou a necháme asi 20 minut vařit....
—————
—————